20170425 NaMalackojRadosic 01Ovog Uskrsnog ponedjeljka u crkvi Sv. Jure u Radošiću, održana je misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje ,te sve žrtve koje su stradale tijekom Drugog svjetskog rata i poraća, među njima i žrtve koje svoje posljednje počivalište imaju u Kevinoj jami.

Svetu misu predvodio je duhovnik u franjevačkom klerikatu u Splitu fra Bože Vuleta, u koncelebraciji s župnikom Lećevice fra Dušanom Džimbegom i župnikom župe Radun, Matom Škaričićem.20170425 NaMalackojRadosic 02

Nakon mise u župnoj crkvi, na Kevinoj jami svećenici su predvodili molitvu i odrješenje za sve nevine žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća.
20170425 NaMalackojRadosic 03Prije same mise, fra Dušan Džimbeg i sudionici događanja, izmolili su molitvu i odrješenje za sve poginule branitelje i na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Malačkoj.

Ovom događanju nazočio je načelnik Općine Lećevica Ante Baran i dogradonačelnik Kaštela Zoran Bonacin , predstavnici pojedinih političkih stranaka i udruga, a u molitvama i misnom slavlju pjesmom su sudjelovali članovi klape Sv. Juraj – HRM.