20211209 PC ScalaKonferencija 01

 

Poduzetnički centar Scala organizirao je konferenciju na temu povezivanja poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koje su ugovorile projekte na natječaju “Razvoj poduzetničkih potpornih institucija Urbane aglomeracije Split (UAS)” u okviru mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU).
Cilj konferencije je osvještavanje potrebe umrežavanja svih PPI-a na području Urbane aglomeracije Split (UAS) kako bi zajedničkim radom za zajedničke ciljeve, došli do poboljšanja poslovnog okruženja, razvijanja i ubrzavanja komunikacije s jedinicama lokalne samouprave i strukovnim udrugama, te otvaranja komunikacijskog kanala malom i srednjem poduzetništvu unutar UAS-a.

20211209 PC ScalaKonferencija 02


Na konferenciji su predstavljeni EU projekti poduzetničkih potpornih institucija. Ravnateljica Razvojne agencije općine Lećevica, Danira Kujundžić je predstavila EU projekt „ Razvoj usluga i kapaciteta Razvojne agencije općine Lećevica LASTA“ potpisan u veljači 2021., te kratko iznijela provedene i planirane aktivnosti po projektu.

20211209 PC ScalaKonferencija 03


U sklopu konferencije o povezivanju poduzetničkih potpornih institucija na području UAS-a, održan je i panel na kojem je bilo govora o izazovima iz prakse i strukturiranju buduće suradnje.


Više o samoj konferenciji i sudionicima na istoj na LINKU.