Dana 14. listopada 2021.g, u prostorijama općine Lećevica, održan je sastanak predstavnika tvrtke „Vodovod i kanalizacija d.o.o.“ i načelnika Općine Lećevica, Ante Barana, gdje se raspravljalo o provedenim i planiranim aktivnostima vezanima za ostvarenje dugogodišnjeg cilja pokrivanja potreba Općine iz segmenta vodoopskrbe i spajanja kućanstava na vodovodnu mrežu. Definirani su daljnji koraci nužni za realizaciju planiranih projekata u području vodoopskrbe i dovoda pitke vode u naselja u općini Lećevica, kao i mogućnosti njihova financiranja u narednom periodu.

20211021 Vodovod Nacelnik sastanak 01

Prve dvije, od ukupno četiri faze izgradnje vodoopskrbnog sustava županijskog Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Lećevica su u fazi realizacije, te se njihov završetak planira tijekom 2022. godine, a obuhvaća područje zaseoka Taraši i Barani u duljini od cca 3.000 metara, te 800 metara opskrbnog cjevovoda. Dio je to projekta gradnje vodoopskrbnog cjevovoda između postojećeg podsustava u naselju Korušce i novog proširenog podsustava Lećevica-Kladnjice. Riječ je o projektu vrijednom oko 5 milijuna kuna u čijem financiranju sudjeluju Hrvatske vode u 90% - tnom iznosu, dok Splitsko-dalmatinska županija sudjeluje u iznosu od 10%.
Također se radi i na ishodovanju građevinske dozvole za naselja: Gornji Kelami, Donji Kelami, Kapetanović i Strižaci. Ista bi trebala biti gotova do kraja 2021. godine, te bi krenuli s gradnjom početkom 2022. godine. U 2022. godini se planira i početak izgradnje vodovodnog sustava za naselja Parčine, Matasi Donji i Matasi Gornji u Kladnjicama. Za naselje Radošić se trenutno radi na rješavanju imovinsko pravnih odnosa za vodovodni sustava , te se u 2022.godini očekuje dobivanje građevinske dozvole za cijelo područje Radošića.

20211021 Vodovod Nacelnik sastanak 02

20211021 Vodovod Nacelnik sastanak 03